Bommel

Glossy

De BOMMELglossy is een eenmalige uitgave ter gelegenheid van het Toonderjaar met als hoofdredacteur Olivier B. Bommel zelf, dus alles vanuit het perspectief van een heer van stand. 

Diverse toonaangevende tekenaars en schrijvers geven op originele wijze inhoud aan de Bommelglossy, zoals Jan Kruis, Dick Matena, Thé Tjong-Khing, Midas Dekkers, Wil Raymakers, Gerben Valkema, Patty Klein, Jan van Haasteren, Jan Steeman, Jean-Marc van Tol, Andrea Kruis, Arend van Dam, Wim Hazeu en Peter van Straaten.

De BOMMELglossy verschijnt in vier verschillende uitvoeringen:

 

De BOMMELglossy hardcovers hebben een luxere uitvoering én een andere Tom Poes-bladerstrip (namelijk deel 3) in de rechterbovenhoek van de glossy dan de BOMMELglossy softcover (in de 1e druk staat deel 1 en in 2e druk staat deel 2).  Deze bladerstrips zijn afkomstig uit de zeldzame driedelige mutoscoopboekjes, in 1946 gemaakt voor producent Victoria. Als je de Bommelglossy nu snel doorbladert, dan krijg je de indruk van een tekenfilm.

 

3 reacties

  1. Striptalent | Jan Kruis Glossy

    […] Zij is een van de studenten van de opleiding Comic Design die een bijdrage heeft geleverd aan de Bommelglossy. Opdracht was: maak een eigen interpretatie van Heer Bommel via een stripstrook of […]