Bommel
24
nov
2015

Lezingen ‘Tom Koater en de pieplaaider’

Op vrijdag 27 november ontvangt Albert Rodenboog, burgemeester van de gemeente Loppersum, het 1e exemplaar van het Bommelverhaal Tom Koater en de Pieplaaider/De Pijpleider. In de gemeente Loppersum is in 2012 de sterkste aardbeving ooit gemeten in Noord-Nederland als gevolg van de toegenomen gaswinning.

Bommel 7155bIn het tweetalige verhaal De Pieplaaider/De Pijpleider wordt een gasbel gevonden die vanzelfsprekend te gelde moet worden gemaakt. Dit mislukt jammerlijk en alleen al daarom zal het verhaal veel Nederlanders aanspreken, Groningers in het bijzonder.

Naar aanleiding van deze tweetalige uitgave worden bovendien twee lezingen georganiseerd. De eerste lezing is op vrijdag 27 november van 19.30 – 21.30 uur bij Boekhandel Riemer in de stad Groningen. De entree is gratis, maar er is een beperkt aantal plaatsen, dus meld u tijdig aan door een e-mail te sturen naar info@uitgeverijpersonalia.nl of te bellen naar telefoonnummer 050-3134041.

Locatie: Boekhandel Riemer, Nieuwe Ebbingestraat 1, Groningen

Datum en tijd: vrijdag 27 november

  • 19.30 uur: inloop
  • 20.00 uur: vertaler Marten van Dijken
  • 20.15 uur: Toonderauteur Klaas Driebergen
  • 21.00 uur: een eenvoudig doch voedzaam hapje en drankje

De tweede lezing gaat eveneens over De Pieplaaider/De Pijpleider, maar hier zal meer worden ingegaan op de Groningse roots van de familie Toonder. Deze lezing zal worden gehouden op 12 december om 14.00 uur in het Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum. U kunt dan bovendien de tentoonstelling bezoeken van Marten Toonder senior, de vader van de bekende striptekenaar. Marten Toonder senior werd geboren in Warffum en wist zich omhoog te werken van eierzoeker tot zeekapitein. Entree inclusief tentoonstelling is: 5 euro p.p. Aanmelden kan via: info@uitgeverijpersonalia.nl.

Bestellen

316 x bekeken -
 Reageer -

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *