Bommel
8
nov
2014

Heer Bommel en Tom Poes zijn terug!

Foto Dick Matena en Milou Toonder - foto BeemsterboerGisteren ontvingen Milou Toonder en Dick Matena uit handen van uitgever Seb van der Kaaden het eerste exemplaar Tom Poes en de Pas-kaart. Dit gebeurde bij Athenaeum Boekhandel in Amsterdam onder belangstelling van een grote groep Bommelliefhebbers. Dick Matena voorzag tientallen exemplaren van het door hem geschreven en getekende nieuwe Bommelverhaal met handtekening en illustratie!

Foto Gerben ValkemaOok striptekenaar Gerben Valkema was aanwezig bij de presentatie: “Ik heb iets gedaan wat ik al geen 15 jaar meer gedaan heb, ik heb in de rij gestaan voor een handtekening. Met als fraai resultaat een handtekening en tekening van de meester in mijn boek! Dat gebeurt je niet elke dag. Nu, weer thuis gekomen, ga ik er eens goed voor zitten. De voorkant is in elk geval al klassiek mooi, wat een fijne compositie en heerlijke kleuren. Ik kan hier zo blij van worden en zoveel zin krijgen om te tekenen! Kortom: ik kan het boek nu dus al van harte aanraden.

Foto Rickard Foppe en Seb van der Kaaden (foto Beemsterboer)Tijdens de presentatie van Tom Poes en de Pas-kaart is ook de winnaar bekend gemaakt van de Bommel- en Jan Kruis Glossy prijsvraag: hoe vaak komt Heer Bommel voor in de eerste 40 stroken van Tom Poes en de Pas-kaart. Het antwoord hierop: 74 maal. Uit de juiste inzendingen trok Stripjournalist Rob van Eijck het winnende lot met als gelukkige winnaar Richard Foppe.  Hij werd beloond met een originele coverschets van het nieuwe Bommelverhaal.

Foto rechtsonder: vlnr Seb van der Kaaden, Dick Matena en Richard Foppe. Foto 1 en 3 zijn gemaakt door Peter Beemsterboer. 

1288 x bekeken -

2 reacties

  1. Personalia

    Recensie Bunt Blogt: “Het mooie is dat Tom Poes en de Pas-kaart zowel voor honderd procent een Bommelverhaal is als een verhaal van Dick Matena. Aan beide grootheden wordt recht gedaan. Het stripverhaal wordt in- en uitgeleid, zodat we ook nog een blik krijgen in de wordingsgeschiedenis. Mooi gedaan. http://teunisbunt.blogspot.nl/2014/12/tom-poes-en-de-pas-kaart.html

  2. Personalia

    Recensie http://www.leeskost.nl: Een prachtig uitgegeven boekje met een prachtig nieuw Bommelverhaal, geheel in de stijl van de oude meester. Matena toont zich een waardig opvolger van Toonder. Voor Bommelliefhebbers een feest der herkenning dat smaakt naar meer.
    Lees meer: http://www.leeskost.nl/2014/12/verrukkelijke-nieuwe-bommel/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *