Bommel
22
jul
2016

Muiderslot decor voor nieuwe Bommelstrip

Op woensdag 27 juli wordt het eerste exemplaar Tom Poes en het Tijddeurtje aan striptekenaar Dick Matena uitgereikt op het Muiderslot. Dick Matena, die jaren voor Marten Toonder werkte, bewerkte het Bommelverhaal tot een ballonstrip die zich afspeelt op het Muiderslot.

Tom Poes en het tijddeurtje cover MuiderslotDeze speciale, gelimiteerde Muiderslot-uitgave is na de presentatie exclusief te koop in de museumshop van het Muiderslot à € 8,95. Deze bijzondere uitgave heeft een alternatief einde en een uniek omslag en dossier met aanvullende informatie over de overeenkomsten tussen het Muiderslot en kasteel Bommelstein. De reguliere editie zal in het najaar verschijnen.

Heeft u de tentoonstelling al bezocht of bent u niet in de gelegenheid zelf naar het Muiderslot te komen, bieden wij u de mogelijkheid om de strip ook per post te ontvangen. Stuur uw verzoek en adresgegevens via de mail naar: info@muiderslot.nl.

De strip verschijnt ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Van Muiderslot tot Bommelstein’, nog tot 31 oktober te zien op het Muiderslot. Het Muiderslot is het archetype, oerbeeld van een ‘echt’ middeleeuws kasteel: vier hoektorens, een poorttoren, weergangen en een slotplein. Iedere tijd kent zijn eigen droomkastelen.

De overeenkomsten met kasteel Bommelstein, het oude ‘voorvaderlijk slot’ van heer Olivier B. Bommel, zijn opvallend. In deze tentoonstelling spiegelen we de treffende gedaanteveranderingen en archetypen van beide kastelen, van Muiderslot tot Bommelstein.

Toegangsprijs: volwassenen € 13,50 / kinderen € 9,00 / Museumkaart gratis. Meer informatie: www.muiderslot.nl

Lees ook: “Matena maakt eigen Bommelstrip”

410 x bekeken -

2 reacties

  1. ramon lopez

    Is Matena zelf aanwezig, en hoe laat ?

  2. Personalia

    Dick Matena zal woensdag om 14.00 uur aanwezig zijn om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *