Bommel
23
jan
2013

Nieuw – Tom Poes en de Pas-Kaart

Op 8 maart aanstaande verschijnt er weer een compleet nieuw Tom Poes verhaal: De Pas-Kaart. Het verhaal is gebaseerd op het onvoltooide verhaal Tom Poes en de paskaarten.

Het Tom Poes verhaal zal het komende jaar geheel worden voorgepubliceerd in VertrekNL, het glossy magazine over wonen in het buitenland. In het verhaal Tom Poes en de Pas-Kaart gaan Olivier B. Bommel en Tom Poes op zoek naar het land waar het gras altijd groener is.

Het nieuwe verhaal is het gevolg van de in 2012 verschenen Bommelglossy. Dick Matena tekende voor deze glossy het omslag en diverse illustraties. Door het succes van de Bommelglossy, de 1e oplage van 25.000 exemplaren was in een paar weken uitverkocht, is er besloten samen met Matena een nieuw Tom Poes verhaal te maken.

Dick Matena (69), jarenlang striptekenaar voor de Toonder Studio’s en officiële opvolger van Marten Toonder, ziet het nieuwe verhaal als een klassiek Bommelverhaal. “Het is een typisch Toonder universeel thema – het denken dat het elders beter is.”

Heer Bommel reageert:

“Soms staat men paf en uit men sprakeloos zijn verbazing omdat woorden te kort schieten. Jaren heb ik vanaf de openhaard, gehuld in kamerjas, nadagen machteloos moeten toezien hoe banken instortten, politici tot op het bot gepeild werden, en pauwen en witte mannen van hoge torens bliezen, terwijl de wereld maar doordraaide zodat het me vaak zwaar te moede werd. Waar moet dat heen? dacht ik dan, totdat bleek dat menigeen zonder mijn bestaan de zin verloren had en zich verenigde in een Bommelglossy die uit de winkels puilde en de roep om mijn terugkeer mij van heinde en ver om de oren vloog. Een Bommel weet dan wat hem te doen staat, want al zijn normen en waarden ver te zoeken, hij vindt ze! Tot binnenkort dus, vrienden en vriendinnen.”

Bestellen: ‘Tom Poes en de Pas-Kaart’ VertrekNL abonnement

Bestellen: ‘Tom Poes en de Pas-Kaart’ boekuitgave (verschijnt oktober 2014!)

Lees ook de vooraankondiging in VertrekNL nr. 9

11651 x bekeken -

2 reacties

 1. Lammert Kooi

  Verschijnt “Heer Bommel en de Pas-Kaart” ook in boekvorm? Zo ja, waar kan ik het bestellen?

 2. Redactie Bommelglossy

  Beste Lammert,

  De belevenissen zullen eerst in tien delen voorgepubliceerd worden in het magazine VertrekNL. Daarna, rond oktober 2014, zal Heer Bommel en de Pas-Kaart in boekvorm verschijnen.

  Hartelijke groet,
  Redactie Bommelglossy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *