Bommel
30
jul
2015

Nominatie voor boekuitgaven Børge Ring

Maar liefst twee boekuitgaven van Oscarwinnaar Børge Ring zijn genomineerd voor de Louis Hartlooper Prijs:

Børge Ring door Peter Beemsterboer LRs In het Artbook is de indrukwekkende kunst van Børge Ring te zien, materiaal waarvan men dacht dat het merendeel in een brand verloren was gegaan. In de autobiografie wordt duidelijk dat Børge Ring niet enkel fantastisch beeldend kan animeren, maar ook zeer beeldend kan schrijven.

“Het trefzeker en met aanstekelijk plezier geschreven boek geeft een mooi inkijkje in de wereld achter de schermen. Ring heeft geen ghostwriter nodig: hij slaagt glansrijk als auteur.“, aldus het Louis Hartlooper Genootschap.

De Deense Nederlander Børge Ring (1921) kijkt terug op zijn leven als muzikant in populaire jazzorkesten, maar bovenal als striptekenaar en maker van animatiefilms. Hij werkte voor grootheden als Walt Disney, Steven Spielberg, Pink Floyd en Marten Toonder (red. Børge Ring heeft meegewerkt aan diverse Olivier B. Bommel animaties) en animeerde onder andere Asterix & Obelix en voor The Curse of the Pink Panther. Met zijn eigen werk werd hij wereldberoemd, Zo won Anna & Bella in 1985 de Oscar voor de korte animatiefilm.

154 x bekeken -
 Reageer -

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *