Bommel
27
okt
2016

Heer Bommel in een nieuw jasje

Nadat bijna dertig jaar geleden de Bommelsaga werd afgesloten met het verhaal Het einde van eindeloos, verschijnt er nu weer een nieuw verhaal van Heer Bommel en Tom Poes.

Ter gelegenheid van 75 jaar Tom Poes heeft tekenaar en schrijver Dick Matena het verhaal Tom Poes en het Tijddeurtje bewerkt tot ballonstrip. In 2014 schreef en tekende Matena al het eerste complete nieuwe Tom Poes-verhaal De Pas-kaart en ook nu weet Matena met Het Tijddeurtje een spannend verhaal te combineren met de literaire klasse van een klassiek Bommelverhaal. Hij toont zich hiermee een waardig opvolger van Marten Toonder.

dick-matena-fotograaf-peter-beemsterboerMatena: “Het verhaal Het Tijddeurtje is een typisch jaren 1950-Toonderboekje: een spannend en grappig verhaaltje, in eerste instantie voor kinderen, met een tekst die al wel de eerste sporen van een volwassener aanpak laat zien. Toen mij, als oud-medewerker van de Toonder Studio’s, door de Toonder Compagnie gevraagd werd of ik die bewerking wilde maken, kon ik alleen al uit nostalgie dat verzoek niet weigeren en heb ik de poging gewaagd die u nu in handen hebt.”

Deze uitgave verschijnt in drie verschillende uitvoeringen: softcover, hardcover (verschijnt 15 november*) en alternatief einde) en als luxe linnen gebonden uitgave met zilverfolie opdruk in een gelimiteerde en genummerde oplage van slechts 250 exemplaren. Deze luxe uitgave is exclusief voor abonnees van de StripGlossy.

*Van de hardcover is ook een reguliere uitgave verschenen in een gelimiteerde oplage van 500 genummerde exemplaren. Deze is inmiddels uitverkocht en wordt vervangen door een hardcover van de zogenaamde Muiderslot-uitgave  – met een gelimiteerde oplage van 1000 genummerde exemplaren.

414 x bekeken -

1 reactie

  1. Jan Kamp

    Na vele jaren van de Bommelverhalen te hebben genoten is dit boekje een welkome aanvulling voor mijn verzameling.
    Hopelijk komen er nog meer van dit soort werkjes uit.

    Dank je wel Dick Matena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *